Foredrag indtil marts indstilles

Kære medlemmer af Thurø Foredragsforening. Grundet forsamlingsforbuddet ser vi os i Foredragsforeningen desværre nødsaget til at aflyse de planlagte arrangementer for januar og februar måned.

Møder ændres grundet COVID-19

Vi må mødes i konfirmandstuen med en begrænsning på 50 personer. Stolene bliver opstillet som i et teater, og der skal være en stols mellemrum mellem hver husstand.

1. okt. - Rikke Bekker, chefredaktør Fyns Amtsavis

Sammen om det lokale

Fra papiravis en gang i døgnet til et forandret mediehus med indhold på mange flere platforme.

Fyns Amts Avis fik sidste år ny chefredaktør, og med det blev der også sat gang i en større udviklingsproces frem mod et forandret mediehus for Sydfyn, Langeland og Ærø.
Indholdet skal stadig være lokalt, men læsere og brugere skal i højere grad være en del af den journalistiske proces – og være med til at få stillet spørgsmål til de vigtigste emner i området.
Og papiravisen er langt fra eneste mulighed i dag. Også hjemmeside, facebook, læsermøder og lyd er en del af det, sydfynboerne kan få fra deres lokale avis.
Hvordan tegner fremtiden, når lokale og regionale medier er under pres? Kom og hør bud fra chefredaktør Rikke Bekker – og stil i øvrigt selv spørgsmål til, hvad der er vigtigt i området lige nu.

(Forudgående generalforsamling)

 

5. nov. - Iben Mondrup, forfatter

"Tabitta"

Romanen TABITA udkom januar 2020 til flotte anmeldelser. Her følger vi Ægteparret Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. I foredraget fortæller Mondrup om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var muligt for danske familier at adoptere grønlandske børn uden videre. Iben er født i 1969 i København. Fra hun var tre år gammel boede hun i Grønland i hhv. Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk. Hun dimitterede i 2003 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi som billedkunstner med en mastergrad i Kunstteori og formidling og debuterede som romanforfatter i 2009. I 2014 udkom ”Godhavn” som blev tildelt DR Romanprisen, og Mondrup blev med romanen ”Karensminde” tildelt Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse.

 

3. dec. - Thomas Østergaard Aallmann, sognepræst Thurø

Gennem garderobeskabet – et foredrag om C.S. Lewis

Den engelske Oxford-don C. S. Lewis (1898-1963) er mest kendt for sin bøger om Narnia med løven Aslan, heksen og garderobeskabet, men hvad der er mindst lige så spændende, er hans egen rejse fra barndommen i Belfast til optagelsen på Oxford Universitet og gennem 1.verdenskrigs skyttegrave ind i ateismen og derfra gennem venskabet med J.R.R. Tolkien (forfatteren til Hobbitten og Ringenes Herre) tilbage til den kristendom, der gjorde ham til Englands og USA’s mest læste kristne forfatter i det 20. århundrede. Thomas Aallmann har været i Oxford adskillige gange for at studere netop Lewis, er medstifter af det danske C.S. Lewis-selskab og skriver på en biografi om Lewis. Ved foredragets afholdelse er han netop kommet hjem til Thurø fra endnu et studieophold ved Magdalen College, Oxford, hvor Lewis var ansat i 29 år.

 

7. jan. - Henrik Jensen, historiker og forfatter

Hvad er et menneske?

Hvordan har synet på mennesket forandret sig gennem tiden? Hvordan påvirker mennesket historien, og hvordan påvirker historien, tiden og tidsånden mennesket? Hvor er vi nu?

 

4. feb. - Peter ”Tot” Andersen, frømand

Frømand i den danske Specialstyrke

Peter Andersen blev efter gennemført elevskole, optaget i Frømandskorpset i 1988. Igennem foredraget beskriver Peter livet ”I tjenesten som Frømand”, herunder nogle af Frømandskorpsets Internationale operationer.

 

4. marts - Martin Jørgensen, tidl. professionel fodboldspiller, TV-fodboldekspert

Historier fra de varme lande

Martin Jørgensen spillede trofast i mange år for landsholdet med 102 landskampe på den offensive midtbane og 12 mål for Danmark. Han tog fra AGF til Italien, hvor hans professionelle karriere foldede sig ud i storklubberne Udinese og Fiorentina fra 1997 til 2010. Martin Jørgensen vil berette om de mange oplevelser, der følger med et liv som professionel fodboldspiller på det højeste niveau i den italienske Serie A.

 

Alle møder er kl.19.30 i Thurø præstegårds konfirmandstue.